Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny tjänst underlättar programmering av mobilstationer

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2009-06-23 kl. 14:30
MSB lanserar tjänsten Egenprogrammering för Rakels kunder. Den möjliggör för större kunder och kunder med särskilda behov att utföra programmering av Rakels mobilstationer i egen regi.
- Detta görs som ett led i att effektivisera anslutningen till Rakelsystemet för våra kunder, säger Stefan Kvarnerås, chef för Rakelverksamheten inom MSB. Vi har en stor kundtillströmning just nu och vill säkerställa att alla kunder får den service de behöver, säger han.
 
Utdelningen av rättigheter att programmera kommer inte att påverka säkerheten.
- Vi har fortfarande kvar alla rättigheter till administrationen och helhetsansvaret, säger Nina Andersson, chef för Enheten för Kundstöd Rakel. Det är bara de enklare handgreppen som nu delas ut så att våra medarbetare på Kundstöd kan fokusera på att ge bra service i alla andra ärenden de handlägger.
 

Mobilstationsleverantörer ger stöd under en period

Fram till och med oktober 2009 har även mobilstationsleverantörer erbjudits möjligheten att utföra programmering på uppdrag av MSB. Det finns fem mobilstationsleverantörer som har fått erbjudandet och Rakelsystemets kunder kan från och med den 1 juli 2009 kontakta dem för att få hjälp med mobilstationsprogrammering. Denna möjlighet förutsätter att man är kund och har mobilstationsabonnemang i Rakel.
 
Kontakt: