Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tio nya kommuner och räddningstjänster och Länsstyrelsen Västerbotten har anslutit sig till Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-10-26 kl. 11:28
I höst har bland annat kommunerna Haparanda, Malung-Sälen och Enköping anslutit sig till Rakel. Ny Rakelkund är också Länsstyrelsen Västerbotten. Hittills har 166 kommuner och räddningstjänstförbund anslutit sig till Rakelsystemet.
För Enköping, som är en av de nya kommuner som anslutit sig, är Rakel idag ett verktyg främst för god beredskap och effektiv kommunikation i händelse av kris.
 
– Vi börjar med att ansluta de viktigaste funktionerna för att klara detta uppdrag – räddningstjänsten, kommunledning, vård och service, tekniska förvaltningar och elbolag, säger Andreas Doering, brandmästare och sambands- och kommunikationsansvarig hos räddningstjänsten i Enköping.
 
– Rakelinförandet har varit ett gemensamt projekt med Håbo kommun som vi bland annat samarbetar med i ett kommunalförbund för vår räddningstjänst, säger Andreas Doering.

Kommuner och räddningstjänster som under hösten anslutit sig till Rakel

Norrbottens län:

Haparanda kommun
Piteå kommun
Älvsbyns kommun

Dalarnas län:

Malung-Sälens Kommun
Räddningstjänsten Vansbro

Uppsala län:

Enköpings kommun
Håbo kommun

Västra Götalands län:

Räddningstjänsten Alingsås-Vårgårda
Lilla Edets kommun
Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund
 
 
 

 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se