Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tilläggstjänsten Taktiska nummer lanseras den 18 december

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2009-11-27 kl. 10:30
- Taktiska nummer är ett väldigt viktigt verktyg för många Rakelkunder, det förenklar och effektiviserar arbetet för att man alltid når rätt person och funktion, oavsett vem som har tjänsten för tillfället, säger Stefan Kvarnerås, chef för Rakelverksamheten.

Vad är Taktiska nummer?

Taktiska nummer är en applikation som används för att administrera funktionsnummer så att en funktion i verksamheten alltid ska ha samma nummer oavsett vem som för tillfället innehar den, till exempel en insatsledare eller en administratör. Genom att användare tillåts att logga på och logga av funktionsnummer kan dessa vara kopplade till olika användare vid olika tidpunkter. Funktionsnumret kan adminsitreras antingen från en kommunikaotinscentral eller av användaren själv i den egna mobilstationen.

Vad krävs för att få tillgång till tjänsten?

Tjänsten kräver att kunden beställer tjänsten via MSB, därefter installerar MSB tjänsten i systemet. Kundens mobilstationer ska även programmeras med de funktionsnummer som ska användas. Rakels kunder kan redan nu ta kontakta med sin kundansvarig för att visa intresse för tjänsten.

När kan kunder beställa tjänsten?

Ansökningsförfarande och blanketter kommer att finnas tillgängligt efter den 18 december på MSB:s webbsidor om Rakel
 
Kontakt:
Gunilla Georgsson Gunilla.Georgsson@msb.se