Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Till alla er som har hjälpt till med Rakelkommunikationen under skogsbränderna

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-08-16 kl. 15:25
MSB Rakel och ledningssystem vill härmed rikta ett stort tack till alla organisationer och personer som på olika ställen och i olika situationer bidragit till att kommunikationen med Rakel fungerat bra under skogsbränderna.

Tack räddningstjänster, länsstyrelser, kommuner, frivilligorganisationer, Trafikverket och SOS Alarm.

Tack också till Polisen, Säkerhetspolisen, Kriminalvården, Försvarsmakten med flera som lånat ut radioutrustning.

Sist men inte minst tack till Rakelpersonalen på Teracom som klarat sin uppgift på ett utmärkt sätt under den här perioden.

Det är självklart att kommunikation måste finnas när en skogsbrand skall bekämpas. I Sverige använder vi radiokommunikation med Rakel som primärt samband. Kommunikationen sker i talgrupper enligt ett system som användarna är överens om i förväg. Det som fungerar i vardagen fungerar också i krisen.

Kontakt:
Håkan Brood Hakan.Brood@msb.se