Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tetra System Release 7 i drift

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-04-10 kl. 13:14
Bravurprojektet vill informera om att alla växlar i Rakel nu är uppgraderade till Tetra System Release 7. Det betyder att Rakelnätet nu har version 7 i drift. Vecka 15 börjar även alla Rakels basstationer att uppgraderas till Release 7.

Arbetet med att uppgradera basstationerna kommer att medföra kortare störningar i respektive bas täckningsområde. Planen för basstationsuppgraderingen är lagd på så sätt att överlappande täckning nyttjas i så stor utsträckning som möjligt. På så vis blir störningarna mindre, framför allt i storstadsområdena.
 
Totalt beräknas uppgraderingen av basstationerna ta cirka 4 -5 veckor. Arbetet beräknas enligt preliminär plan vara slutfört i början av maj. Under pågående arbete kan varje län komma att påverkas under 1-4 dagar. Arbetet sker dagtid och pågår i flera län samtidigt. Alla arbetstillfällen aviseras i WIS och vi uppmanar er att vara uppdaterade på vilka dagar era län påverkas.

Byte av basstationer i Skåne och Blekinge

Basstationsutbytena fortgår enligt plan i Skåne och beräknas vara klara där i vecka 17. Vecka 18 börjar basstationsutbyten i Blekinge län. Alla basstationsutbyten aviseras i WIS.


Driftinformation om Rakel i WIS

Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Anders Winkler Anders.Winkler@msb.se
Jessica Penther Ryttberg Jessica.PentherRyttberg@msb.se