Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Jarmo Vinkvist från Erillisverkot, Minna Nyman, MSB och Sigurd Heier, DSB.

Sverige, Finland och Norge undertecknar avsiktsförklaring om att koppla samman nationella radiokommunikationssystem

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-05-22 kl. 14:18
Onsdagen den 16 maj undertecknade Rakel och ledningssystems verksamhetschef Minna Nyman ”Letter of Intent” om att ingå i ett samverkansprojekt med finska Erillisverkot och norska Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Undertecknandet genomfördes under en ceremoni på den internationella konferensen Critical Communication World, CCW, i Berlin.

Inför signerandet genomförde MSB, Erillisverkot och DSB en presentation och paneldiskussion av genomförda och pågående projekt mellan länderna. I panelen ingick användarrepresentanter från Polisen och Region Västra Götaland.

Projektstart 2019

Målet med det framtida projektet, som startar 2019, är att möjliggöra effektiv kommunikation mellan samhällsviktiga aktörer så som polis, räddningstjänst, ambulans och tull över de tre landsgränserna med stöd av Rakel, Virve och Nödnett. Sammankopplingen via gemensamma talgrupper innebär att räddningsresurser kan kommunicera med sina egna radioterminaler vid samverkan i grannländerna. Projektet är ytterligare ett steg i arbetet med att underlätta kommunikationen vid gränsöverskridande samverkan.

Kontakt:
Anita Galin Anita.Galin@msb.se