Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Svar på Polisförbundets kritik om Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2009-10-21 kl. 10:30
- Vi har inte fått kännedom om dessa problem tidigare, och vi tar uppgifterna om användarnas problem på stort allvar, säger Stefan Kvarnerås, verksamhetschef för Rakelsystemet hos MSB. Nu fördjupar vi vårt samarbete med Polisen för att undersöka och utreda de problem som kommit fram, säger han.

Bakgrund

Skyddsombud för Polisförbundet i Stockholm har i intervjuer kritiserat Rakel för att det är dålig täckning, dålig hörbarhet och att larm inte kommer fram som de ska.

Kort om Rakel

Rakel används idag bland annat av statliga myndigheter som Polisen, Kriminalvården, Kustbevakningen, Tullverket och Strålsäkerhetsmyndigheten. Det används även inom länsstyrelser, kommuner, landsting och hos privata bolag som till exempel Fortum. Systemet har idag 20.000 användare och fler ansluter i takt med att det byggs ut i landet.
Ett syftet med Rakel är att de organisationer som arbetar med allmän ordning, säkerhet eller hälsa i Sverige ska ha ett gemensamt nationellt kommunikationsystem som är robust och underlättar samverkan.

 
 
Kontakt: