Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stort intresse för tjänsten ISI-migrering Norge

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-03-30 kl. 15:00
Den 17 mars lanserades tilläggstjänsten ISI-migrering Norge som möjliggör gränsöverskridande samverkan i Rakel och Nødnett. Redan har ansökningar om att kunna migrera nära 2000 Rakelmobiler skickats in från aktörer på den svenska sidan.

Lanseringen firades på olika håll i både Sverige och Norge.

"Vi är i mål! I dag är vi många som firar!"

Så lät radiokommunikationen vid lunchtid den 17 mars när Tor Helge Lyngstøl från Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i Norge anropade Sverige och Minna Nyman, verksamhetschef på Rakel och ledningssystem och Nils Svartz, vikarierande generaldirektör MSB, som befann sig i MSB:s lokaler i Stockholm.

– Från och med i dag levererar vi en tjänst som kommer att ge en direkt effekt för förutsättningarna att rädda liv och värna vår gemensamma säkerhet, sa Minna Nyman, i samband med lanseringen.

Under de första två veckorna har ansökningar om att kunna migrera nära 2000 Rakelmobiler in i Norge skickats in. Ansökningarna kommer från 14 olika användarorganisationer i Rakel, så som Räddningstjänsten Strömstad och Region Norrbotten.

Nils Svartz och Minna Nyman, MSB.

Nils Svartz, vikarierande generaldirektör MSB, och Minna Nyman, verksamhetschef Rakel och ledningssystem vid lanseringen av tjänsten ISI Norge.


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Marie Persson Marie.Persson@msb.se