Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stockholm läns landsting nöjda med pilotdrift av Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-07-02 kl. 10:13
Stockholms läns landsting använder sedan den 17 maj Rakel i pilotdrift med akutläkarbil, ambulans, Södersjukhusets akutmottagning och SOS Alarm. Dag- och dygnshelikoptern deltar också men till en början endast med handterminaler.
– Personalen är väldigt nöjda med ljudkvalité och användningsområdet, säger Vincent Strollo, projektsamordnare för införandet i landstinget.
 
Både utalarmering och statusmeddelanden går via Rakel till och från SOS Alarm. 
– På Södersjukhuset får de nu förvarningar via Rakel från ambulansen direkt om prioritet 1-fall som är på väg in, säger han. Det är en stor fördel att kunna kommunicera direkt med ambulansen och det sker via duplexsamtal, det vill säga tvåvägskommunikation där båda parter kan prata samtidigt som med ett vanligt mobiltelefonsamtal.
 
Pilotdriften kommer att på gå till i mitten på september då styrgruppen ska besluta om att införa Rakel på bredfront i landstinget.
 
För mer information om landstingets införande kontakta:
 
 

Länkar på MSB:s webb

 
 
 
Kontakt:
Berith Elgbro Berith.Elgbro@msb.se