Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Skånes räddningstjänst först ut att samverka skarpt i det digitala Rakelsystemet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-05-17 kl. 10:22
Den 17 maj 2010 klockan 08.00 blir Skåne det första geografiska området i Sverige där Rakel används skarpt av flera blåljusmyndigheter. Det är räddningstjänst, polis, ambulans och SOS Alarm som nu kommunicerar och samverkar i Sveriges nationella digitala kommunikationssystem Rakel.
Förberedelsearbetet för övergången till Rakel i Skåne har pågått i två år. Tack vare ett gott samarbete mellan de inblandade myndigheterna och organisationerna har de lagt grunden för helt nya möjligheter att samverka och leda sin verksamhet.

– Vi räknar med att vår användning av Rakel kommer att leda till att allmänheten får snabbare hjälp vid till exempel trafikolyckor och bränder, säger Erling Johansson som varit projektledare för Rakel Skåneprojektet och är verksam inom räddningstjänsten. Nu får vi alla ett system med bättre täckning som fungerar även vid driftstörningar i el- och telenät. Vi har redan samarbetat i Rakel framgångsrikt vid oroligheterna i Rosengård tidigare i år, säger han.
 

Kontaktperson:

Kurt Andersson, vik enhetschef
Enheten för Rakel kundstöd
Telefon: 010-240 42 69, 0703-61 19 63
Telefonväxel: 0771-240 240
 
 
 
Kontakt:
Kurt Andersson Kurt.Andersson@msb.se
Gunilla Georgsson Gunilla.Georgsson@msb.se