Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Priset för Rakel grundabonnemang för landsting sänks

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-11-08 kl. 20:27
Nästa år sänks priset för Rakel grundabonnemang för landstingen. Prissänkningen omfattar dels befintliga grundabonnemang, dels nya grundabonnemang som tecknas från och med den 1 januari 2018.

Vid årsskiftet sänks priset på befintliga grundabonnemang med 500 kronor till 8 000 kronor per år för både landsting och landstingsbolag. Nytecknade grundabonnemang för landsting (ej bolag) kommer från årsskiftet att kosta 4 000 kronor per år.

Bakgrunden till beslutet om sänkning är att MSB nu har balans i ekonomin för Rakel. Efter diskussioner på Rakels landstingsforum har vi förstått att det finns ett behov av fler Rakelabonnemang men att dagens prisnivå har varit för hög. Med prissänkningen av redan tecknade abonnemang och det nya lägre priset för nytecknade grundabonnemang ser vi en möjlighet att Rakel används mer, och att krisberedskapen för landstingen därmed stärks. Beslutet gäller till och med år 2020.

Rakelverksamheten är beroende av intäkterna från alla användarorganisationer. För att den här prismodellen ska fungera kan vi inte tillåta att landstingen säger upp gamla grundabonnemang för att sedan beställa nya till det nya priset. Vi har därför noterat det antal grundabonnemang varje landsting hade den 1 oktober 2017. Detta antal blir respektive landstings grundvolym som vi utgår från när man beställer nya grundabonnemang till det nya priset.

Ett meddelande med information om aktuell grundvolym har skickats ut till behörig beställare på varje landsting. Respektive kundansvarig kommer att kontakta samtliga landsting för diskussion om hur MSB kan hjälpa till att kommunicera om den nya möjligheten att stärka kommunikationen.

Håkan Brood
chef för enheten för marknadsföring och kommunikation

 

Villkor och priser - Rakel

Kontaktuppgifter till kundansvariga för Rakel


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt: rakelkontakt@msb.se