Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Samnyttjande av kommunens resurser med Rakel?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-03-19 kl. 14:19 | Uppdaterad:2015-04-07 kl. 11:38
Örnsköldsvik är en av de kommuner där Rakel är spritt utanför blåljusorganisationerna. Rakel används av såväl snöröjningen som nattpatrullen, hemtjänsten och vid ensamarbete inom områden där det finns risk för våld och hot. Detta är en av förutsättningarna för att kunna samordna kommunens resurser exempelvis vid en olyckshändelse.

I Nyköping delar räddningstjänsten bilar och lokaler med kommunens sociala omsorg. Hemtjänsten i Varberg och Falkenberg har ett uttalat ansvar för att kontrollera brandsäkerheten i brukarnas hem. På Öckerö åker de kommunala sjuksköterskorna i hemsjukvården på larm i väntan på ambulans.

I skriften Samnyttjande av kommunala resurser samlas några exempel på hur samnyttjande av resurser har förändrat arbetssätt och skapat mervärde för både medborgare och medarbetare. Den syftar till att inspirera fler kommuner och aktörer att hitta nya arbetssätt som leder till effektiva lösningar och ökad trygghet för människor som bor och vistas i kommunen.

Skriften har tagits fram i samarbete mellan MSB och Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Broschyren Samnyttjande av kommunala resurser finns att ladda ner på SKL:s webbplats


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se