Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Samhällsviktig samverkan i gränslandet Sverige och Norge

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-09-04 kl. 13:13
Om några år blir det möjligt att knyta ännu starkare band mellan viktiga samhällsaktörer i våra gränstrakter. Gränsräddningsrådet i Mittskandinavien har höga förväntningar på de funktioner som öppnas när radiokommunikation över gränsen i Nødnett och Rakel blir möjlig.

Halden brannvesen och Räddningstjänsten i Strömstad har redan en temporär sammankoppling mellan Nödnett och Rakel som de kan använda vid gemensamma insatser i gränslandet. Vid Svinesundsbron, där 15 000 fordon passerar riksgränsen varje dag, har de upprättat en fast lokal gateway-lösning med förprogrammerade norsk-svenska talgrupper.

Läs mer om Gränsräddningsrådet i Jämtland och Sør-Nord Trøndelag

Läs mer om gränslös samverkan mellan Halden brannvesen och räddningstjänsten i Strömstad


 

 

Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

 

 

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se