Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Säker kommunikation på teknisk förvaltning med Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-11-05 kl. 14:58
Vi har tagit fram en tidning - Säkra din kommunikation - som riktar sig särskilt till dig som arbetar med teknisk service i kommunen. I tidningen intervjuas bland annat Nodava (Norra Dalarnas Vatten och Avfall) och Umeå Energi om sin kommunikation. Dessa kan du även se som filmade intervjuer.

Foto på Olof Spånberg, Nodava. Foto: Katarina AveråsTräffa Nodavas rörläggare i Idre-Särna som ansvarar för distribution av både dricks- och avloppsvatten. Den friska fjälluften lockar tusentals turister som förväntar sig att vatten och avlopp fungerar dygnet runt, alla dagar på året. På Nodava ser man flera fördelar med en mer frekvent användning av Rakel.

För Umeå Energi AB är en fungerande kommunikation med kollegor och driftcentralen absolut nödvändig vid störningar och större händelser. När ingen annan kommunikationsväg fungerar kan de lita på Rakel. Läs mer om vad Birgitta Hellman och Peter Sandström, som är distributionselektriker på Umeå Energi Elnät, säger om vikten av kommunikation i deras yrke.

E.ON Elnät levererar el via ett elnät som räcker tre varv runt jorden. Oberoende av glesbebyggelse och tuffa väderförhållanden ska elleveransen flyta utan störningar. Per Clasén som är ansvarig för bolagets tekniska kommunikation berättar att säkerheten alltid kommer i första hand för dem och att Rakel går i linje med det tankesättet.

Läs mer och beställ tidningen

Här kan du läsa och beställa tidningen Säkra din kommunikation - för dig som arbetar med teknisk service i kommunen

Se filmade intervjuer med Nodava och Umeå Energi:

Nodava och deras Rakelanvändning:

Umeå Energi och deras Rakelanvändning:


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se