Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Säkra kommunikationen inom socialtjänst, vård och omsorg med Rakel!

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-02-10 kl. 08:30 | Uppdaterad:2014-02-10 kl. 10:45
Vi har tagit fram en tidning - Säkra din kommunikation - som riktar sig särskilt till dig som arbetar inom socialtjänst, vård och omsorg.

Foto på dam med hundFölj med Örnsköldsviks kommun under ett kvällspass och lyssna på deras erfarenheter. De såg tidigt att fler verksamheter än räddningstjänsten kan ha stor nytta av Rakel. Nattpatrullens vårdare utrustades med Rakelmobiler redan våren 2011.

Socialsekreteraren Elisabeth berättar om hur hennes användning av Rakel minskar oron för att råka illa ut och även ökar säkerheten för klienterna.

Läs om Åsa Trolle och Kjell Thuné på vård- och omsorgsförvaltningen i Östersund. De känner behov av att hitta nya kompletterande lösningar och har därför dragit igång ett projekt med Rakelnätet som bärare av de, för många, livsviktiga trygghetslarmen – både på landsbygden och i tätorterna.

Göran Tesfai Skoglund, som är säkerhetschef i Klippans och Åstorps kommuner berättar om hur man, genom att identifiera vilka risker som finns, kan förbereda sig bättre när det oväntade händer och därmed förhindra eller lindra skador.

Foto: Katarina Averås

Nattpatrullen Örnsköldsvik: – Vi vill aldrig mer vara utan Rakel

Arbetssätt och teknik kan förebygga hotfulla situationer

Arbetsmiljöverket: – Arbetsgivaren ska förebygga våld och hot

Behovet av kriskommunikation styrde valet i Klippan och Åstorp

Ladda ner hela tidningen som PDF

Säkra din kommunikation : information från MSB till dig som arbetar inom socialtjänst, vård och omsorg
Rakel har tagit fram den här tidningen speciellt för de som ansvarar för eller jobbar inom kommunens socialtjänst, vård och omsorg.
Publikationsnummer:
MSB637
 
 

Vill du beställa en tryckt tidning?

Skicka namn och postadress till rakelkontakt@msb.se


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se