Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Robust kommunikation för samhällsviktig verksamhet - kan USA visa vägen?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-11-30 kl. 16:51
I USA utvecklas nu ett mobilt bredbandsnät dedikerat till miljontals användare inom polis, räddningstjänst och akutsjukvård (Public Safety). Vad kan svenska aktörer lära sig av USA? Den 24 november presenterade TJ Kennedy, chef för FirstNet, hur de har arbetat för att få till stånd ett dedikerat mobilt bredbandsnät I USA.

 I ett efterföljande panelsamtal talade TJ Kennedy med MSB:s generaldirektör Helena Lindberg och Teracom Boxer Groups VD Åsa Sundberg om förutsättningarna för ett liknande bredband i Sverige.

Presentationen från seminariet "Robust kommunikation för samhällsviktig verksamhet - kan USA visa vägen?" på Mötesplats samhällssäkerhet den 24 november finns nu publicerade på MSB:s Youtubekanal:

Del 1: Filmen om First Net (4 min), den efterföljande presentationen av TJ Kennedy, chef för FirstNet (26 min).

Del 2: Panelsamtal mellan TJ Kennedy, chef för FirstNet, Helena Lindberg, generaldirektör för MSB och Åsa Sundberg, VD för Teracom Boxer Group. Samtalet leds av moderator Fredrik Berling (30 min).

En översatt version av TJ Kennedys presentation finns på Teracoms webbplats

Bakgrund

Det finns ett stort och akut behov av att säkra robusta kommunikationstjänster i Sverige. MSB ska skapa förutsättningar för säker och skyddad kommunikation inom samhällsviktig verksamhet. En aktuell fråga är hur samhällsviktiga verksamheters behov ska tillgodoses vid tilldelning av radiofrekvenser under nästa år. MSB anser att tilldelning av frekvenser i 700 MHz-bandet inte kan genomföras innan ytterligare analyser och bedömningar gjorts.

Läs mer på msb.se om utveckling av framtidens kommunikationstjänster för samhällsviktig verksamhet


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Kristina Bram Kristina.Bram@msb.se