Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Riktlinjer för bakgrundsavlyssning i Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-12-11 kl. 16:45
MSB har tagit fram riktlinjer för bakgrundsavlyssning i Rakel för kunder som använder en extern larmoperatör, som till exempel SOS Alarm. Syftet är att säkerställa att bakgrundsavlyssning hanteras på ett säkert sätt.
Bakgrundsavlyssning innebär att en arbetsstationsanvändare kan gå in och lyssna på bakgrundsljud och konversationer via en Rakelmobil inom Rakelmobilens mikrofons räckvidd. Detta utan att användaren får någon indikation på detta.
 
Det är en användbar säkerhetsfunktion för vissa personalgrupper, till exempel ensamarbetande som kan hamna i utsatta situationer. Samtidigt kan bakgrundsavlyssning upplevas som integritetskränkande. Därför är det viktigt att funktionen används med aktsamhet och att endast de som har behov av denna funktion ges denna möjlighet.

För att ge en extern organisation, larmoperatör, rättighet att bakgrundsavlyssna den egna organisationen krävs ett skriftligt medgivande. Medgivandet görs i mallen Medgivande från kund.

Mer information

 
Kontakt:
No such user