Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Reservalarmering via Rakel nu i drift

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-06-28 kl. 13:17
Nu har den första installationen av utrustning för reservutalarmering via Rakel satts i skarp drift. Gästrike räddningstjänst blev först i landet med att driftsätta reservlarmutrustning med Rakel som bärare.

Detta, enligt den standard som tagits fram av SOS Alarm i samarbete med leverantörerna av utalarmeringsutrustningar för ambulans och räddningstjänst. Rakel ersätter i detta sammanhang det gamla analoga radionätet som stängs vid årsskiftet 2012 - 2013.

 

Brandingenjör Göran Bertilsson på SOS Alarm menar att den nya larmvägen har stora fördelar;

 

– Till skillnad mot den gamla analoga överföringen kan man nu i praktiken få samma larminformation överförd via reservvägen som via den ordinarie larmvägen. Rakel är ett säkert och robust nät som erfarenhetsmässigt har stor tillgänglighet. Även om fel kan drabba även detta nät så är sannolikheten stor att det fungerar i de fall den ordinarie larmöverföringen via det fasta telenätet går ned.

 

Läs mer i SOS Alarms nyhetsbrev RakelAktuellt nr 3 2012

 

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se
No such user