Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rekommendationer för ljudnivåer i Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-05-23 kl. 13:07
För att uppnå en balanserad ljudnivå i Rakel är det viktigt att vara medveten om hur ditt anrop låter hos mottagaren. MSB har tagit fram rekommendationer för ljudnivåer i Rakel och en enkel mätmetod som hjälper Rakels användare att uppnå en balanserad ljudnivå.

Upplever du att ljudet i Rakel är alldeles för högt, eller kanske alldeles för lågt när du samverkar med andra? Tycker du att det knappt hörs när vissa pratar? Eller upplever du att andra nästan skriker?

Om du alltid behöver justera volymen på din Rakelterminal när du samverkar med andra för att uppnå hörbarhet så tyder detta på att ni har en obalans i ljudnivån.

Rekommendationer och mätmetod

För att mäta hur just era ljudnivåer ligger och som en hjälp att komma till rätta med eventuella skillnader i ljudnivån har MSB tagit fram rekommendationer och en enkel mätmetod.

Ljudnivåer i Rakel - rekommendationer

 


 

Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Emil Granström Emil.Granstrom@msb.se