Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Regeringskansliet tillsätter utredning för säker kommunikation för bland andra polis, försvar och räddningstjänst

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-08-09 kl. 13:15
Den 28 juli beslutade Regeringskansliet att tillsätta en utredning som ska föreslå en utvecklad och säker kommunikationslösning för aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar.

– Det är angeläget att reda ut frågan om användningen av frekvensutrymmet i 700 MHz-bandet innan hela frekvensutrymmet fördelas, för att säkerställa en kostnadseffektiv ip-lösning för bredbandstjänster inom polis, räddningstjänst och försvar. MSB kommer givetvis bistå utredaren eftersom vi bedömer att frågan är akut, säger Helena Lindberg, generaldirektör MSB.

– Behovet av Ip- och bredbandstjänster är stort hos våra samhällsviktiga aktörer och detta innebär en komplettering och vidareutveckling av Rakelsystemet, fortsätter Helena Lindberg.

Uppdraget ska slutredovisas senast den 28 februari 2017. Delar av uppdraget som rör aktörernas behov och krav ska redovisas redan den 15 oktober 2016.

Mer om uppdraget

 

Om uppdraget på regeringens webbplats

Om MSB:s arbete med Utveckling av framtidens kommunikationstjänster för samhällsviktig verksamhet

 

Bakgrund

Säkra och skyddade kommunikationstjänster är en förutsättning för samhällets krisberedskap och krishantering. MSB ansvarar bland annat för att driva och utveckla Sveriges nationella kommunikationssystemet Rakel som används av aktörer inom allmän ordning, säkerhet och hälsa. MSB har under våren 2016, i svar till regeringen, tillsammans med aktörerna identifierat behov av ökad datakapacitet och arbetar för att skapa förutsättningar för ett mobilt bredbandsnät dedikerat för samhällsviktig verksamhet.

 
 

 

Kontakt:
Kristina Bram Kristina.Bram@msb.se