Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Regeringen har fattat beslut om användning av 700 MHz-bandet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-06-02 kl. 14:23
Regeringen har fattat beslut om att stora delar av 700 MHz-bandet från och med den 1 november 2017 får användas till annat än marksänd tv. Enligt regeringens pressmeddelande ska frekvenserna användas för att skapa bättre täckning och kapacitet för användare av mobilt bredband, särskilt på landsbygden.

Beslutet är anpassat utifrån de behov som aktörerna inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar kan ha för att kunna kommunicera på ett effektivt sätt.

– Detta är ett beslut i rätt riktning som kan möjliggöra en gemensam säker kommunikationslösning för aktörer som ansvarar för vår säkerhet, människors liv och hälsa, säger Minna Nyman, verksamhetschef för Rakel och ledningssystem på MSB.

MSB kommer att i närtid redovisa till regeringen hur kommunikationslösningen ska användas och av vem. I slutet av maj presenterades en utredning om hur kommunikationslösningen ska se ut samt vilka aktörer som ska ansvara för att driva, förvalta samt tillsyna lösningen.

MSB:s pågående arbete för utveckling av framtidens kommunikationstjänster

Läs pressmeddelandet på Regeringskansliets webbplats

Kontakt: MSB:s Presstjänst kommunikation@msb.se