Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vakthavande samordnare Alexandra Andersson ledde samverkanskonferensen från MSB:s lokaler i Stockholm. Vakthavande samordnare Alexandra Andersson ledde samverkanskonferensen från MSB:s lokaler i Stockholm.

Regelbunden samverkanskonferens i Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-03-04 kl. 16:06 | Uppdaterad:2015-03-04 kl. 16:06
På onsdagen genomfördes som vanligt en regelbunden samverkanskonferens på nationell nivå. Detta var andra gången konferensen genomfördes helt via Rakel.

Vi gör det för att ytterligare stärka vår förmåga på nationell nivå att använda Rakel, säger Anna Nyman enhetschef på enheten för samordning på MSB.

Nytt för i år är att de kommer genomföras i Rakel fyra gånger om året.

För att det ska vara enkelt för aktörerna att komma ihåg när vi använder Rakel för den regelbundna samverkanskonferensen så har vi lagt in den samma vecka som VMA-systemet testas på måndagarna. Nästa tillfälle blir därför den 3 juni.

MSB har under förra året genomfört ett antal sambandstest i Rakel parallellt med ordinarie telefonmöten samt genomfört samverkanskonferenser via Rakel i samband med övningar.

Det är glädjande att se att så många aktörer på nationell nivå använder Rakel och att det blir fler och fler hela tiden. Senaste användaren är SMHI som vi välkomnar från och med nu.

Självklart finns det utvecklingsbehov av både förmåga och metoder kopplat till samverkanskonferenserna. Därför tränar vi regelbundet och för en dialog om förbättringar som kan göras både på kort och på lång sikt, avslutar Anna Nyman.

MSB tjänsteman i beredskap Anna Garnelis, vakthavande samordnare Alexandra Andersson och vakthavande redaktör för Krisinformation.se Petter Nyhlin samlas runt Rakel-paddan.

Mer information

Första regelbundna samverkanskonferensen på nationell nivå genomförd helt via Rakel

På julafton är det 100e gången gillt – samverkanskonferens varje onsdag

Råd och rekommendationer för effektivare samverkanskonferenser

Kontakt:
No such user