Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakelverksamheten i MSB har ny organisation från och med den 1 mars 2011

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-02-28 kl. 09:31
Från och med den 1 mars 2011 får Rakelverksamheten inom MSB en ny organisation. Den nya organisationen är anpassad till nya förutsättningar för verksamheten sedan Rakelnätet blivit fullt utbyggt i hela landet. Det pågår rekrytering till en del nya tjänster. Under en övergångsperiod kommer inte alla tjänster vara bemannade.
Stefan Kvarnerås är fortsatt verksamhetschef för den samlade Rakelverksamheten inom MSB som nu blir indelad i fyra enheter:
  • Marknadsföring och kommunikation
  • Affärsstöd
  • System och tjänster
  • Drift och förvaltning
– Den nya organisationen har ett större fokus på att marknadsföra Rakelsystemet för att öka anslutningen, att utveckla våra tjänster och förvalta det system vi nu har byggt ut på ett bra sätt, säger Stefan Kvarnerås. En viktig uppgift för oss under det kommande året är att säkerställa att Rakel blir en självklar del i arbetet med ledning och samverkan både i vardag och kris hos våra användargrupper. 
 
– En del i det arbetet är ett nystartat projekt Samordningsforum Rakel som ska ta fram nationella riktlinjer för samverkan i Rakel lokalt, regionalt och nationellt. Inom kort kommer vi att sammankalla kontaktpersoner från användarorganisationerna för att utveckla dessa riktlinjer, säger han.
 

De forum som har inrättats under 2010 för att tillvarata kundernas behov och krav på utveckling av Rakelystemets tjänster och funktioner kommer att finnas kvar i den nya organisationen. Det är Rakelrådet, Användarforum, Teknikforum och Kommun- och landstingsforum.

Kontakt: