Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakels finansieringsmodell ses över

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-09-22 kl. 07:58
Regeringen föreslår 100 miljoner kronor till Rakel 2012 och finansieringsmodellen kommer att ses över, skriver Regeringen i budgetpropositionen.
– Vi ser mycket positivt på att finansieringsmodellen kommer att ses över, säger Stefan Kvarnerås, Rakels verksamhetschef på MSB. I vår dagliga kontakt med kommuner, landsting och blåljusmyndigheter med flera, som är våra kunder, får vi veta att frånvaron av en långsiktig finansieringsmodell många gånger är skälet till att man inte ansluter sig.
 
Rakelverksamheten har idag mycket bra samarbetsformer med kunderna och utvecklar systemet utifrån deras behov. Samtidigt, med den ökande anslutningstakten, förstärks samhällets krisberedskap i samband med att fler och fler abonnenter använder Rakel.

Bakgrund

Rakel  har nu varit fullt utbyggt i nio månader. Rakelsystemet täcker idag 99,84 procent av Sveriges befolkning och 95 procent av landets yta, undantaget fjällvärlden. Rakelsystemet byggdes ut i sju etapper från söder till norr. Den sista etappen invigdes i december 2010, då blev Rakel ett rikstäckande system. 2007 trädde ett regeringsbeslut i kraft som innebar att fler aktörer än skydds- och säkerhetsmyndigheter kunde nyttja Rakel, till exempel kommunernas förvaltningar, elbolag och elleverantörer.
 

 


 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se