Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakeldag i Dalarna

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-09-16 kl. 13:20
Den 22 september arrangerar Länsstyrelsen Dalarna en Rakeldag för alla kommuner i länet. Fokus kommer att ligga på hur kommunerna kan använda Rakel i vardagen.
Länsstyrelsen i Dalarna

– Vi arrangerar dagen för att kommunerna i länet vill träffas och lära av varandras erfarenheter av Rakel, säger Karin Bogland, Rakelsamordnare vid Länsstyrelsen i Dalarna.

Talarna under dagen kommer, förutom från Länsstyrelsen Dalarna, från Landstinget Dalarna, Leksands kommun, Strängnäs kommun och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Dessutom finns leverantörer av Rakelutrustning på plats.

Karin Bogland
Karin Bogland

– Strängnäs kommun ska berätta om deras införande av Rakel, om hur man kan använda Rakel i kommunal verksamhet, och då inte bara inom räddningstjänst. Jag hoppas att det ger ringar på vattnet! Att man verkligen förstår vardagsnyttan med Rakel.
 
Intresset för Rakel i Dalarna har varit bra och samtliga kommuner har sökt kompetensstöd för att införa Rakel.
 
Rakeldagen arrangeras i Falun. För mer information kontakta Karin Bogland: karin.bogland@lansstyrelsen.se

31 december - sista dag för att ansöka om stöd för att införa Rakel

Kommuner och landsting kan söka kompetensstöd hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap för att införa Rakel. För de kommuner som ingår i de första etapperna av utbyggnaden närmar sig sista ansökningsdag. Senast sista december i år ska ansökan vara inne för alla kommuner utom de i Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. I de sistnämnda kommunerna pågår ansökningstiden fram till senare delen av 2011.
 
 
 

 
Kontakt: