Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakel testas av fjällräddare i Jämtland

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-04-16 kl. 15:33
Polisen i Jämtland testar nu att utrusta insatsledare från fjällräddningen med Rakelmobiler. Fjällräddningen i Åre och Sylarna blir först ut att testa Rakel som komplement till sitt gamla radiosystem S70M.
– Detta är just nu att anse som en försöksverksamhet, men till hösten kommer verksamheten att utökas till fler enheter och inom några år är tanken att S70M avvecklas helt, säger Lars Ragnvaldsson, sambandsansvarig vid Polismyndigheten i Jämtlands län.
 
I och med införandet kommer samverkan med polis, landsting med flera att bli möjlig via radio, vilket medför att insatserna blir effektivare.
 
– Vi stärker nu vår förmåga inom det statliga räddningstjänstansvaret, säger Stephen Jerand, länspolismästare vid Polismyndigheten i Jämtlands län.
 
 

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se