Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakel för effektiv samverkan i energibranschen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-01-30 kl. 14:49
– Om något fallerar ute på fältet är Rakel enda alternativet för att lösa uppgiften. Vi kommer inte att anlita entreprenörer som inte är anslutna till Rakel, säger Michael Odenberg, Generaldirektör för Svenska Kraftnät i tidningen Framtidens Energi.

Idag har många energibolag redan anslutit sig till Rakel.

 

– Rakel svarar upp till energibranschens behov av förbättrad arbetsmiljö. Personalen behöver ett robust och säkert system för kommunikation framförallt i situationer när det är som allra mest kritiskt, säger Kurt Andersson, kundansvarig för Rakel på MSB.

 

– När Dagmar slog till gick återuppbyggnaden mycket bra tack vare att de olika organisationerna kunde samverka genom Rakel. När Sverige drabbades av Gudrun fanns inte Rakel så brist på kommunikation och samverkan försenade arbetet, säger Kurt Andersson.

 

Läs hela artikeln i Framtidens Energi

Energibolag och Rakel

Energibolag med ansvar för produktion och distribution av el, värme, gas och kyla kan ansluta sig till Rakel eftersom de har ett så kallat sektorsansvar i Sveriges krishanteringssystem. Det innebär att energibolag som sektor har ett utpekat ansvar vid en kris.

 

Läs mer om energibolag och anslutning till Rakel

 


 

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se