Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakel byggs ut i Kronoberg

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-02-28 kl. 16:38
Med anledning av polisens tillbudsanmälan av Rakel i Braås och Asa går MSB ut med följande information om täckning i Kronoberg.
Rakel täcker idag 95 procent av Sveriges yta och mer än 99,84 procent av befolkningen. Att ha 100 procent täckning är svårt. För att se till att Rakel även täcker exempelvis platser i radioskugga kompletteras det befintliga nätet ytterligare med nya siter.
 
I Kronobergs län har vi precis avslutat en komplettering av basstationer på dessa platser; Skruv, Hovmantorp, Moheda, Bolmsjö, Vivljunga, Hallaryd, Stenbrohult och Växjö.

Polispatrullens tillbudsanmälan gäller områdena Braås och Asa. Täckningsproblemet är anmält till Länsstyrelsen med en begäran om att bygga ut täckning i dessa områden.

Braås har täckning från två basstationer men signalnivån är låg på grund av topografin. Braås ligger med i MSBs planering för att installera ytterligare en site under 2012.

Mer information

Ingela Rundström, kommunikationsstrateg Rakel
Telefon: 010-240 43 70
 
 

 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Mats Hammarstam Mats.Hammarstam@msb.se