Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Trafikverket, Polisen och Kriminalvården har alla bidragit med vardera 200 Rakelterminaler till terminalpoolen. Samtliga terminaler lånas ut med batteriladdare. Foto: Rolf Rudman, Trafikverket

Radioterminaler för utlåning vid större händelser

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-06-13 kl. 10:25
Nu finns en terminalpool med 600 Rakelterminaler som kan efterfrågas hos MSB.

MSB har tillsammans med Trafikverket, Polisen och Kriminalvården byggt upp en terminalpool, där Trafikverket, Polisen och Kriminalvården bidrar med de 600 Rakelterminaler som lånas ut. Terminalerna är avsedda att användas vid insatser där en bedömning gjorts att det inte finns tillräckligt med terminaler för att kunna utföra uppdraget på bästa sätt.

Samtliga Rakelterminaler är av samma modell och är programmerade på samma sätt, med de nationella insatstalgrupperna blå, gul och vit enligt de nationella riktlinjerna för samverkan i Rakel. Terminalerna efterfrågas via MSB:s tjänsteman i beredskap (TiB) och lånas ut gratis, men den organisation som lånar dem ansvarar för återlämnandet, om inget annat avtalas.

Terminalpoolen är en resurs för tillfällig förstärkning. När behovet av extra terminaler upphört är det därför viktigt att de skickas tillbaka så fort som möjligt för att finnas tillgängliga för nya uppdrag. Det är fortfarande av största vikt att varje organisation har tillräckligt många Rakelterminaler inom den egna organisationen för att kunna utföra sina ordinarie uppdrag.


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Joel Bothén Joel.Bothen@msb.se