Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Positivt mottagande för länshändelser i WIS

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-12-20 kl. 11:10
Driftinformationen för Rakel i WIS presenteras nu per län, istället för att vara regionsindelad som tidigare. Vi ställde några frågor till Jonas Häll, sambandsansvarig på ambulanssjukvården i Uppsala län, för att höra vad förändringen har inneburit för hans organisation.

– Det har förenklat mycket av avläsningen av felrapporterna i WIS. Det är helt klart ett steg i rätt riktning, säger Jonas Häll.

Tidigare tycker Jonas Häll att väldigt mycket tid gått åt till att sålla bland en stor mängd information, eftersom alla händelser i regionen inte har varit intressanta för just ambulanssjukvårdens arbete. Han tycker också att det varit problematiskt att antalet aviseringar via sms och epost varit så omfattande.

– Nu känner jag att jag kan använda funktionen för mailavisering. I rubrikerna kan jag snabbt läsa av och välja ut vad som är viktigt för mig. Det underlättar att kunna följa händelserna från den plats där man befinner sig, om man som jag har en tjänst där man rör sig och arbetar på olika platser över hela länet, säger han.

De aviseringar som Jonas Häll tycker är viktigast gäller oplanerade och akuta avbrott.

– De återkallningsaviseringar som skickas i efterhand är väldigt värdefulla nu när de innehåller faktisk avbrottstid. När jag får felanmälningar från personalen ute så kan jag stämma av dessa med tidpunkterna då det varit avbrott. Det spar mycket tid eftersom vi då i många fall slipper att felsöka och ta hem ambulanser för översyn.


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Marie Persson Marie.Persson@msb.se