Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Positionering i Rakel via SOS Alarm

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-10-27 kl. 11:12
MSB har gett SOS Alarm tillåtelse att tillfällig använda en positioneringslösning i Rakel via luftgränssnittet.
Eftersom testerna av SOS Alarms positioneringslösning mot Rakels positioneringsklient har visat på flera brister pågår nu ett arbete med att åtgärda dessa.
 
Fram till dess att felen i den nya positioneringstjänsten är korrigerade görs positionsöverföringen mellan Rakelradion och SOS Alarm tillfälligt via luftgränssnittet. Detta ger en ökad belastning på Rakelnätet och kommer därför endast att användas tills kvalitén i den nya positioneringstjänsten är säkrad.
 
Mer information om den tillfälliga positioneringen via luftgränssnittet och när den kan driftsättas kommer inom kort från SOS Alarm.
 
 
Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se