Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Polisens positioneringstjänst för Rakel var ur funktion

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-03-12 kl. 09:42
Natten till den 6 mars slutade polisens positioneringstjänst att fungera i hela Sverige. Problemet uppstod i samband med att positioneringsservrarnas mjukvara i kommunikationssystemet Rakel uppgraderades. Orsaken var att den nya uppgraderingen innehöll ett fel.
– Vi har arbetat intensivt för att få igång positioneringstjänsten igen sedan vi fick reda på problemet, säger Mats Hammarstam, tillförordnad enhetschef på Rakelverksamheten på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Problemet blev löst den 8 mars genom att vi tog bort uppgraderingen och återgick till den tidigare versionen.

Felet innebar att polisen inte kunde se var deras bilar befann sig. Det gjorde att blev svårare för polisens länskommunikationscentral, LKC att samordna yttre resurser om en större händelse hade inträffat. För den enskilde polisen ute i polisbilen blev konsekvensen att denne blev tvungen att berätta var bilen befann sig via samtal i Rakelmobilen.
Inga andra användare av positioneringstjänsten drabbades av felet i mjukvaran.

Kontaktpersoner

Mats Hammarstam tillförordnad enhetschef, Rakelverksamheten, tel 010-2404124, mobil 076-780 80 44 mats.hammarstam@msb.se

Ingela Rundström, Kommunikationsstrateg, Rakelverksamheten 010-240 43 70, mobil 072-715 62 77, ingela.rundstrom@msb.se

Kontakt:
Mats Hammarstam Mats.Hammarstam@msb.se