Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt projekt ska ta fram lokala, regionala och nationella riktlinjer för samverkan i Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-02 kl. 10:00
I januari 2011 startades projektet Samordningsforum Rakel för att ta fram riktlinjer för samverkan i Rakel samt en metodhandbok för Rakel. Idag finns riktlinjer för flera av blåljusmyndigheterna. Dessa riktlinjer kommer att uppdateras och samtidigt kompletteras med riktlinjer även för andra organisationer som kommuner, landsting och privata aktörer som inom el- och energibranschen.
– Det här ska ses mer som en nystart än som en fortsättning på MSB:s tidigare arbete med att ta fram riktlinjer för samverkan, säger Per-Åke Mårtensson, projektledare för Samordningsforum Rakel. En viktig uppgift för oss är även att integrera Rakelsystemet som en del i MSB:s övergripande arbete med att utveckla förutsättningar för ledning och samverkan.
 
– Vi kommer så snart som möjligt att sammankalla kontaktpersoner från myndigheter, kommuner, landsting och privata aktörer för att delta i arbetet. Det är viktigt att riktlinjerna tas fram av användarna själva, de som vet bäst hur Rakel ska fungera i vardagen. Vår roll är att koordinera och samordna arbetet ur ett nationellt perspektiv, och att kvalitetssäkra att kommunikationen med Rakel fungerar på ett bra sätt vid kriser och särskilda händelser, säger han.
 
Projektet ska avslutas i december 2011 men riktlinjerna beräknas bli klara till hösten 2011.
 
Kontakt:
No such user