Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt från förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-06-03 kl. 15:43 | Uppdaterad:2014-08-29 kl. 12:49
Två tillfälliga arbetsgrupper tillsätts för att utreda återkommande frågeställningar som inkommit till förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel: Arbetsgrupp blå, som ska se över metodik för RAPS (räddningstjänst, ambulans, polis och SOS) och arbetsgrupp gul, för energibranschen. Dessutom kommer det att genomföras utbildningsdagar för riktlinjerna under våren 2015.

Syftet med förvaltningsgruppen är att kvalitetssäkra förvaltning och utveckling av lednings- och samverkanstalgrupper i Rakel och säkerställa användarnas krav på säkerhet. Förvaltningsgruppen tar emot och bereder ärenden med önskemål om förändringar i talgrupper.

Arbetsgrupp Blå

Arbetsgruppen ska bland annat se över RAPS-metodik då det finns vissa önskemål om förändrad metodik än den som finns angivet i nationella riktlinjer för samverkan i Rakel. Arbetsgruppen kommer under en kortare period (juni – september 2014) utreda frågorna kring RAPS. Kontaktperson för gruppen är Bo Edström, MSB.

Arbetsgrupp Gul

En tillfällig arbetsgrupp tillsätts för att definiera talgrupp Gul:s användningsområde och förslå metodik och användningssätt för talgruppsfamiljen. Arbetsgruppen arbete ska var klart under hösten 2014. Kontaktperson för gruppen Rolf Rudman, Trafikverket.

Mer information om förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel

Utbildning för Rakelansvariga

Under 2015 kommer det att genomföras utbildningsdagar inom nationella riktlinjer för samverkan i Rakel. Utbildningen kommer att erbjudas Rakelansvariga på lokal, regional och nationell nivå.

Utbildningsdagarna, som tidigare var inplanerade under 2014, skjuts upp på grund av att vi  vill invänta erfarenheter bland annat från skogsbranden i Västmanland och vårt revideringsarbete med samverkanstalgrupperna BLÅ, RAPS och GUL.


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel 

Kontakt:
No such user