Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya rutiner vid beställning av utrustning för kommunikationscentraler

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-09-17 kl. 12:32
Från och med den 18 september beställs inte längre utrustning för kommunikationscentraler (KC) från MSB, den beställs direkt från leverantörerna. Detta innebär att MSB inte kommer att teckna några nya upplåtelseavtal för KC-utrustning efter den 17 september.

Utrustningen måste vara godkänd

Utrustningen måste, liksom tidigare, vara godkänd av MSB. Information om vilken utrustning som är godkänd finns i dokumentet ”Godkända Rakelprodukter 2010-06-15” som ligger på MSB:s webbplats:
 

Detta dokument kommer att uppdateras och publiceras i en ny version i oktober 2010. Fram till dess gäller nuvarande dokument.

Tidigare bestämmelser och priser gäller inte för nya beställningar

De bestämmelser om upplåtelse som finns i dokumentet ”Allmänna villkor upplåtelse av KC-utrustning samt installation i Rakelsystemet” och de priser för KC-utrustning som finns i bilagan ”Prislista” gäller inte för beställningar som görs efter den 17 september.

Redan ingångna avtal

För de kunder som redan har ingångna avtal gäller naturligtvis nuvarande villkor under hela avtalsperioden.

Nya anslutningsvillkor

Anslutningsvillkoren med bilagor kommer att göras om med anledning av de nya rutinerna för beställning av KC-utrustning. När de nya villkoren är klara kommer de att publiceras på MSB:s webbplats:
 
Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se