Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya frekvenser i Rakelnätet kopplade till mobila basstationer

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-12-10 kl. 14:01
Användarorganisationerna i Rakel uppmanas att säkerställa att Rakelterminalerna stödjer de nya frekvenserna för mobila basstationer.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har av Post- och telestyrelsen, PTS, tilldelats två nya kanaler avsedda för användning vid särskilda händelser då MSB förstärker Rakelnätet med mobila basstationer, så kallade MOBAS. Det är därför viktigt att ansvariga hos användarorganisationerna säkerställer att organisationernas Rakelterminaler stödjer även dessa frekvenser.

En del terminaler har redan aktuella frekvenser tillgängliga. Om en terminal inte har stöd för rätt frekvenser finns det risk att användaren inte kan nyttja nätförstärkningen med MOBAS. Är ni osäkra på vad som gäller för just era terminaler, ta kontakt med er terminalleverantör.

Vid frågor om de nya frekvenserna kontakta gärna kundansvariga i Rakel.


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel 

Kontakt:
Fredrik Lind Fredrik.Lind@msb.se