Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya abonnemang skapar fler användningsområden för Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-11-21 kl. 10:00
Nu erbjuder MSB fyra telematikabonnemang för Rakel som skapar nya användningsområden för våra kunder, till exempel överföring av larm. Dessutom till lägre månadsavgift än tidigare.
– En nyhet är att vi nu har ett abonnemang för mobilt bruk, som även kan kombineras med positionering. Vi har också ett abonnemang som kan användas som larmöverföring med talkvittens, det vill säga verifiering av larmet med ett kortare individsamtal, säger Urban Rönnqvist, funktionsansvarig på MSB.

De kunder som sedan tidigare har Rakel telematikabonnemang kommer att få tillfälle att välja ett nytt abonnemang. Om man inte gör ett aktivt val kommer Telematik Bas ersättas av Telematik 1 och Telematik Utökad ersättas av Telematik 2 under nästa år. Mer information kommer i samband med nästa faktura.

Om telematik

Ett telematikabonnemang gör det möjligt att sända och ta emot data för olika tekniska funktioner. Exempel på användningsområden är överföring av trygghetslarm, sändning av driftinformation och portöppning.
  
 
Kontakt:
Urban Rönnqvist Urban.Ronnqvist@msb.se