Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya Rakelpriser klara från 2013

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-05-20 kl. 11:09
Idag presenterar MSB nya priser för kommuner, statliga myndigheter, landsting och kommersiella bolag. För kommuner innebär det ett nytt pris på 6000 kronor för Rakel per grundabonnemang från den 1 januari 2013.
Foto på klöver. StockXchange.I den nya kommunöverenskommelsen mellan MSB och Sveriges kommuner och landsting (SKL) fastslås att kommunernas pris för ett grundabonnemang subventioneras med 3500 kronor.
 
Dessutom har ett pris för statliga myndigheter som inte har Rakel reglerat i sina regleringsbrev fastställts.

Nya priser för Rakels användare:

  • Kommun: 6 000 kronor per år 2013 till och med 2018
  • Landsting 7 500 per år under 2013
  • Kommersiella bolag 9 500 kronor per år gäller 2013 och tills vidare
  • Statliga myndigheter som inte har Rakel reglerat i regleringsbrevet 9500 kronor per år 2013 och tills vidare

Om nya kommunöverenskommelsen

Överenskommelsen är en justering av ett tidigare avtal från 2004. Den reglerar vilken ersättning kommuner ska ha för de krisberedskapsuppgifter som de ansvarar för enligt lagen (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (LEH).

Det nya samverkanstillägget omfattar totalt 74 miljoner kronor per år. Hälften delas ut genom en så kallad samverkansersättning, andra hälften läggs på att ett subventionerat abonnemangspris för kommunikationssystemet Rakel. 

Har du några frågor om Rakels nya priser?

Mer information

 
 

Kontakt:
Håkan Brood Hakan.Brood@msb.se