Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny verksamhetschef för Rakel och ledningssystem

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-01-14 kl. 13:55
Minna Nyman är ny verksamhetschef för Rakel och ledningssystem på MSB sedan den 1 januari 2015. Hon har varit biträdande verksamhetschef för Rakel sedan 2011 och jobbat på MSB sedan hösten 2009. Dessförinnan jobbade hon på Försvarsdepartementet. Vi har ställt några frågor till henne.


Foto på Minna Nyman, verksamhetschef MSB, Rakel och ledningssystemVad innebär det att vara verksamhetschef på Rakel och ledningssystem?

 – Som verksamhetschef ska jag se till att bidra till att uppfylla MSB:s uppdrag att utveckla och tillhandahålla system och tjänster för kommunikation inom och mellan samhällsviktiga aktörer. I det ingår att utveckla och förvalta Rakel, Sveriges mest tillgängliga kommunikationssystem, SGSI för säker kommunikation mellan myndigheter, WIS för informationsdelning mellan krishanteringsaktörer, och VMA - viktigt meddelande till allmänheten.

Nämn de frågor du tycker är särskilt viktiga för Rakel och ledningssystem på kort och lång sikt

 – Den viktigaste frågan för oss är att framtidssäkra kommunikationstjänster för samhällsviktiga aktörer. I en allt mer digitaliserad värld handlar detta om att även erbjuda bredbandstjänster som är robusta, tillgängliga och skyddade utefter användarnas behov. 

 – Kommunikation inom och mellan samhällsviktiga aktörer är en grundförutsättning för såväl vardagsverksamhet som all olycks- och krishantering. Och dessa aktörer har höga krav på kommunikationstjänster: de måste fungera alltid och överallt, de måste vara mobila och informationen som utväxlas behöver skyddas, för att nämna några exempel. En av våra viktigaste uppgifter framöver är att erbjuda system och tjänster som uppfyller krav på tillgänglighet, robusthet och skydd.

Är det något annat du vill berätta?

 – Sedan ett år tillbaka har vi samlat Rakel, SGSI, WIS och VMA i samma organisatoriska verksamhet på MSB, vilket skapar goda förutsättningar att ta ett samlat grepp kring våra kommunikationstjänster. Nu kan vi arbeta med bättre kvalitet i kravfångst hos användargrupperna, och i att samla MSB:s kompetens för att ta fram lösningar som uppfyller de krav som våra uppdragsgivare och användare har.

 – Nyckeln till framgång är också ett gott samarbete internt med andra verksamheter på MSB och med externa aktörer. Jag ser fram emot att fortsätta att utvidga de goda samarbeten vi har idag.


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se