Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny tidning om Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-10 kl. 12:06
”Vi behöver ett robust system och grejer som klarar besvärliga förhållanden.” Det säger Örjan Kvist, chef för drift och underhåll av elnätet på Växjö Energi AB. Läs vad fler användare säger om Rakel, som numera används brett inom flera kommuner - inom allt från teknisk verksamhet till barnomsorg och hemtjänst.
Bild på Rakelmagasinets framsida
Rakel används i vardagen, för jourberedskap och i kris. Användare, arbetsledare, förvaltningschefer, kommundirektörer och politiker vittnar om större trygghet, snabbare och mer korrekt kommunikation, bättre service till medborgarna, effektivt använda resurser, bättre samverkan både internt och med andra aktörer.

En viktig insikt är att det verktyg som används till vardags, är också det som fungerar bäst i kris.

Vi har besökt Rättvik, Strängnäs, Växjö och Öckerö kommuner och träffat medarbetare inom hemtjänst, trygghetsjour, skola, barnomsorg, teknisk förvaltning, frivilliga resursgruppen, räddningstjänst, fastighetsskötsel och energibolag. Vi har också intervjuat kommunalråd, kommunchefer och en specialist på regional samverkan.

Tidningen finns att beställa som trycksak via MSB:s publikationsservice.
 
 
Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se