Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny kurs: Rakel – att planera och agera utifrån ett sambandsansvar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-09-20 kl. 07:07
MSB har tagit fram en ny utbildning som riktar sig till den som är sambandsansvarig för Rakel eller har ett övergripande planeringsansvar för Rakel för intern eller extern samverkan i sin organisation. Kursen är tre dagar lång och består av en dags självstudier och två dagar på MSB Sandö den 6:e och 7:e december.

Utbildningen ”Rakel – att planera och agera utifrån ett sambandsansvar” är helt ny kurs som ger kunskaper i kommunikation i Rakel när det gäller planering, metoder för samverkan internt och externt, det svenska krisberedskapssystemet och de gemensamma grunderna för samverkan och ledning ur ett Rakelperspektiv. Deltagarna får även kunskap om hur den egna organisationen kan använda talgruppsmatriser som ett verktyg för kommunikationsplanering för Rakel.

Utbildningen inleds med en webbaserad del som inkluderar två hemuppgifter och som genomförs som egenstudier. Den avslutande delen är platsförlagd till MSB Sandö och består av två utbildningsdagar där föreläsningar varvas med praktiska scenarioövningar och diskussioner. Detta blir en möjlighet för deltagarna att dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Läs mer om kursinnehåll, förkunskapskrav och praktisk information på kursens utbildningssida: Rakel – att planera och agera utifrån ett sambandsansvar

Sista ansökningsdag är den 11 oktober. Totalt finns det 30 platser.


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel