Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny broschyr om Rakel - för den samhällsviktiga kollektivtrafiken

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-05-28 kl. 15:30
Eftersom kollektivtrafiken ingår i landstingens krisorganisation och har en viktig roll vid till exempel evakuering och utrymning bör de använda Rakel som kommunikationsverktyg. Om detta handlar den nya broschyren: Rakel – för de samhällsviktiga kollektivtrafikbolagen.

 Bild på Berith Elgbro, kundansvarig MSB Rakel och ledningssystem– Vi tror att såväl resenärernas service som bussförarnas trygghet och säkerhet kommer att öka när allt fler kollektivtrafikbolag använder sig av Rakel i trafiken, säger Berith Elgbro, kundansvarig för Rakel. Alla kanske inte tänker på att kollektivtrafiken är en viktig resurs för samhällets krisberedskap. Då behövs ett robust radiokommunikationssystem som gör det möjligt att samverka med andra inblandade aktörer som till exempel räddningstjänst eller polis. Det ville vi förtydliga i den här broschyren, säger Berith.

 

– Kollektivtrafiken har även stor nytta av Rakel i den dagliga kommunikationen mellan trafikledning och mellan bussar. I den här broschyren kan du bland annat läsa om på vilket sätt kollektivtrafiken är en del av krisorganisationen, vilka formella krav som ligger bakom att kollektivtrafiken har rätt att få ansluta till Rakel och vilken nytta Länstrafiken i Jönköping har av Rakel i den dagliga driften, säger Berith. 

 

Rakel –  för de samhällsviktiga kollektivtrafikbolagen
Vid olyckor och kriser är ledning och samverkan mellan aktörer som ska hantera händelsen av största vikt. Samhällets beredskap har kravet...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB679
Antal
Ej i lager
 
 

Mer om Rakel i kollektivtrafiken

Rakel i kollektivtrafiken


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel 

Kontakt:
Berith Elgbro Berith.Elgbro@msb.se