Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny app för WIS släpps i april

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-03-30 kl. 13:40
I början av april lanseras en applikation för WIS. Via appen kan du enkelt dela information vid händelser inom och mellan organisationer.

I appen kan du:

  • Se den totala listan med händelser i WIS
  • Publicera noteringar samt bifoga filer och bilder från kameran
  • Läsa noteringar och hämta bifogade filer
  • Favoritmarkera händelser och ha en favoritlista för händelser
  • Hantera ärenden om läsrättsförfrågningar

Appen är gratis och kommer att finnas i Apple Store, Google Play, samt Windows Store, och stöder alltså iOS, Android samt Windows Phone.

Inloggning i appen sker på samma sätt som i webben, antingen med lösenord eller med säkerhetsdosa. 


WIS är ett nationellt webbaserat informationssystem framtaget för att underlätta informationsdelning mellan aktörerna i det svenska krishanteringssystemet före, under och efter samhällsstörningar. WIS är utvecklat för att i huvudsak användas under en kris, men kan även användas som erfarenhetsbank i det förebyggande arbetet och som stöd vid övningar och utbildning. MSB uppmuntrar också till vardagsanvändning som inte måste vara kopplad till några samhällsstörningar.

Läs mer om WIS på MSB:s webbplats

Inloggning till WIS

Kontakt:
Sara Olsson Sara.Olsson@msb.se
Fredrik Rask Fredrik.Rask@msb.se