Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nationella informationssystemet WIS som app

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-04-20 kl. 15:56
Nu finns det en mobil applikation för det nationella informationssystemet WIS att ladda ner från Google Play, Apple App Store och Windows Store.

Med appen blir det enklare för dig att på språng hålla koll på händelseloggen i dina favorithändelser. Du kan skriva enklare inlägg och bifoga bilder direkt från telefonen. Du kan även se nya händelser i hela Sverige och du som är redaktör kan hantera dina ärenden på ett enkelt sätt, till exempel bevilja läsrättsförfrågningar från andra aktörer.

Det kan vara bra att känna till att man i appen inte kan se all information som finns i webbversionen av WIS. Information som lagts in i anteckningar kan läsas i appen. Även bifogade dokument och bilder till en anteckning kan öppnas. Mer avancerade noteringar som kartpositioner, lägesrapporter och analyser kan inte visas i nuläget. Detta innebär att en del uppgifter, till exempel kartpositioner kopplat till Rakel driftinformation, inte kan visas. I denna första version av appen kan man därför endast läsa rubrikerna i en Rakelhändelse.

I takt med att WIS 3.0 utvecklas för webben under 2017 kommer även ny funktionalitet att utvecklas för appen, för att möjliggöra tillgång till mer avancerade noteringar.

Appen är gratis och inloggning sker på samma sätt som i webben, antingen med lösenord eller med säkerhetsdosa. 


WIS är ett nationellt webbaserat informationssystem framtaget för att underlätta informationsdelning mellan aktörerna i det svenska krishanteringssystemet före, under och efter samhällsstörningar. WIS är utvecklat för att i huvudsak användas under en kris, men kan även användas som erfarenhetsbank i det förebyggande arbetet och som stöd vid övningar och utbildning. MSB uppmuntrar också till vardagsanvändning som inte måste vara kopplad till några samhällsstörningar. MSB ansvarar för utveckling, drift och förvaltning. WIS utvecklas i samarbete med aktörerna.

Läs mer om WIS

Kontakt: WIS-supporten wis@msb.se