Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu finns tekniska lösningar för larmöverföring via Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-09-13 kl. 08:32
MSB har efterfrågat en teknisk lösning för larmöverföring för att möjliggöra att Rakel ska kunna fungera som överförare av exempelvis trygghetslarm. Nu finns flera tekniska lösningar framtagna och visas på Skyddsmässan den 18-20 september.

En lösning för larmöverföring via Rakel, som kallas XTT, har tagits fram av BXO Solutions i samarbete med Swedish Radio Supply (SRS).

 

En annan lösning, TC Trygg, har tagits fram  av TC Connect AB. 

 

Båda lösningarna för larmöverföring via Rakel visas på Skyddsmässan den 18-20 september i Swedish Radio Supplys och TC Connects respektive montrar.

 

När ansökningar om godkännande av utrustningen för användning i Rakel kommit in till MSB, kommer vi att hantera dessa så snabbt som möjligt.

 

Läs mer om XTT i pressmeddelande från BXO Solutions

 

Läs mer om TC Trygg

 

Läs mer om larmöverföring via Rakel

 

Läs mer om Skydd

 

Kontakt:
Urban Rönnqvist Urban.Ronnqvist@msb.se