Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu är det dags för Rakeldagen 2018

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-10-09 kl. 11:38
Årets Rakeldag öppnar på Kistamässan torsdagen den 11 oktober. Flera av seminarierna direktsänds och kan även ses i efterhand på webben.

Rakeldagen arrangeras för nionde gången och i år slår evenemanget rekord i antal utställare då 40 olika leverantörer finns på plats och visar sina produkter och tjänster med koppling till samhällsviktig kommunikation.

Ny mobil basstationMSB:s mobila basstation MOBAS

I utställningen visar MSB även den nya mobila basstationen MOBAS för första gången. MOBAS är ett av MSB:s verktyg för nätförstärkning. Besökarna får också möjlighet att titta närmare på det regionala ledningsfordonet från Skåne och MSB utbildning är på plats och visar hur man vid kurser och utbildningar på Sandö och Revinge använder virtuell simulering som komplement till traditionell övning och träning. Besökarna får även möjlighet att själva prova på.

Är vi redo om krisen kommer?

Många av Rakeldagens seminarier knyter an till årets tema: Är vi redo om krisen kommer? I seminariet ”Säkra elektroniska kommunikationer för ett modernt totalförsvar” får vi exempelvis kunskap om vilka säkra kommunikationsvägar och verktyg som kan användas om krisen eller kriget kommer. I paneldebatten ”Sommarens skogsbränder, var vi redo?” berättar bland annat räddningsledare, sambandsansvarig, operativ chef och flygsamordnare om utmaningarna under sommarens stora bränder, med fokus på kommunikation. Och i seminariet ”Bra att veta när man sambandsplanerar” får besökarna ta del av råd för den så viktiga sambandsplaneringen.

Webbsändning

Seminarier som direktsänds på vår webb och som även kan ses i efterhand:

09.00–09.40 Välkommen till Rakeldagen!

09.45–10.30 Hur kan man förbereda sig för det oförutsägbara?

11.00–12.00 Sommarens skogsbränder, var vi redo?

13.00–13.40 Hur ska vi samverka under pågående dödligt våld i en publik miljö?

13.50–14.30 Tillsammans för ett starkare Gotland

15.10–15.50 Rakel kompletteras med mobila datatjänster för myndigheter

16.00–16.40 Säkra elektroniska kommunikationer för ett modernt totalförsvar

16.45–17.00 Sammanfattning av dagen och avslutning

Webbsändning Rakeldagen 2018

Program Rakeldagen 2018

Utställare Rakeldagen 2018


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel