Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB och Erillisverkot undertecknar projektöverenskommelsen för ISI FISE i Stockholm den 9 november. Foto: Magnus Bergqvist

Nu är Finland Sverige-projektet igång - ISI-FISE

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-11-30 kl. 13:59
Den 9 november undertecknades projektöverenskommelsen mellan MSB och Erillisverkot för start av ISI-FISE-projektet. Samtidigt genomfördes det första styrgruppsmötet för projektet där beslut av bland annat projektplan med leveranser fattades.

Workshop Zero ISI FISEProjektet för ISI-Finland Sverige, som ska koppla samman Virve och Rakel, kommer att genomföras under 2018 och lansering av ISI-tjänst planeras till första kvartalet 2019. Projektet är användardrivet precis som det norsk-svenska projektet.

Den 28-29 november genomfördes den första workshopen mellan Finland och Sverige. Målet med workshopen var att informera om projektet  och att lära känna varandra. Deltagarna presenterade sin organisation och roll i krisberedskapen.

– Alla slogs av de likheter som finns mellan Sverige och Finland. En deltagare från finska tullen avslutade sin presentation med:” Resultatet av FISE-projektet kommer att hjälpa oss mycket inom tullen”, berättar projektledare Anita Galin, som var på plats i Helsingfors.

– MSB:s och Erillisverkot:s reflektion efter dagarna var att det pågår gränsöverskridande samverkan på flera platser än vi anat längs våra länder, inte bara runt Haparandaområdet, säger hon.

Nästa workshop för projektet kommer att genomföras i Haparanda i mitten av januari 2018.

ISI FISE

Fr.v. Jarmo Vinkvist, CEO Erillisverkot och Mats Hammarstam, chef för enheten för drift och användarstöd på verksamheten för Rakel och ledningssystem. Foto: Magnus Bergqvist


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Anita Galin Anita.Galin@msb.se