Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel presenteras den 29 maj

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-04-25 kl. 09:12
De arbetsgrupper som i ett drygt år arbetat med att utveckla riktlinjerna är färdiga med sitt arbete. Resultatet presenteras vid en workshop för nationella kontaktpersoner för Rakel den 29 maj. Därefter sprids riktlinjerna via kontaktpersonerna ut i Rakels användarorganisationer. Länsstyrelsernas kontaktpersoner sprider informationen regionalt till kommunerna.

Nytt i riktlinjerna är att de är strukturerade på ett nytt sätt, dels för att bättre anpassa till nyare användargrupper, men även för att följa strukturen i det svenska krisberedskapssystemet.

Nya talgrupper och tydligare larmkedja

Det finns även ett antal nya talgrupper för Rakelkommunikation både på lokal, regional och nationell nivå. Med de nya riktlinjerna tydliggörs även larmkedjan för Tjänstemän i beredskap via Rakel. De nya talgrupperna kommer att börja programmeras under sommaren/hösten och gäller från och med den 1 januari 2013.

 

I och med workshopen avslutas även Projektet Samordningsforum Rakel.

 

Läs mer om projektet och nationella kontaktpersoner för Rakel 

 

Kontakt: