Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nästa område för byte av basstationer i Rakel är huvudsaklingen Uppsala län

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-10-13 kl. 13:32
I våras påbörjades arbetet med att byta ut äldre basstationer i Rakel från de första utbyggnadsetapperna. Arbetet pågår huvudsakligen länsvis och nästa område är Uppsala län.

Detta är ett led i arbetet att modernisera Rakel med ny utrustning och ny kapacitet för bättre tillgänglighet i dessa områden. I och med arbetet förbereds också Rakel inför en framtida utveckling. Sammanlagt är det en fjärdedel av alla basstationer i Rakel som kommer att bytas ut.

Hur påverkas användarorganisationerna?

När basstationen byts ut går Rakeltäckningen ner. Är det en basstation i en större stad är det troligen överlappande täckning från andra basstationer, och då kommer det inte märkas alls. Är det däremot en basstation i ett ensligt område går täckningen ner i området där basstationen står.

Hur får jag information?

Information om start och slut för arbetena utannonseras löpande i WIS minst två veckor före start. Vid en akut omplanering kan dock en kortare tid för förannonsering förekomma.

Har du några frågor?

Kontakta er kundansvariga för Rakel

Mer information

Så rustas Rakel för framtiden

Driftinformation om Rakel i WIS

Kontakt:
Jessica Penther Ryttberg Jessica.PentherRyttberg@msb.se
Anders Winkler Anders.Winkler@msb.se