Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Metodiken på plats - nu kommer ambulanssjukvården att använda Rakel och Nödnett fullt ut vid gränsöverskridande samverkan

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-01-28 kl. 13:43
Socialstyrelsen och Helsedirektoratet i Norge kommer den 1 februari klockan 11 att markera att de operativt använder den svenska/norska ISI-tjänsten (NOSE) genom att genomföra en gruppkonversation i en NOSE-talgrupp med deltagande från norska och svenska användare.

– Nu har vi både metodiken för samverkan över gränserna och ett robust och säkert kommunikationssystem, säger Mikael Abbemo, Socialstyrelsens expert i Rakelfrågor.

Sverige och Norge samverkar och hanterar dagligen patientärenden längs vår långa gemensamma gräns. Från och med den 1 februari 2019 kommer inblandade aktörer i regionerna Norrbotten, Västerbotten, Jämtland-Härjedalen och Västra Götaland, samt norska Helsetjenesten tillsammans med larmcentralerna, AMK i Norge och SOS Alarm, Sverige att samverka enklare för att rädda liv genom sammankopplade radiokommunikationssystem.

ISI

ISI står för Inter System Interface och är en europeisk standard för sammankoppling av TETRA-nät.

Tilläggstjänst i Rakel: ISI-migrering Norge


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Anita Galin Anita.Galin@msb.se